Xing ped?
Door: Rianne
Blijf op de hoogte en volg Rianne
07 Mei 2010 | Verenigde Staten, Clearwater Beach
Zo, eindelijk weer een nieuw verhaaltje! Volgens mij is het pas iets langer dan een week geleden, maar het voelt alsof ik al weken niets van me heb laten horen. Mijn laatste week op school ging (gelukkig) erg snel en ook de vakantie met Pieter vliegt voorbij. Hij is hier al weer bijna een week en over 2 weken zitten we al weer in Nederland!
Mijn laatste schoolweek ging dus erg snel. Het nieuwe niveau was een goede keuze, omdat ik echt veel heb geleerd deze week. We hebben heel veel gepraat met af en toe wat nieuwe grammatica en woorden. Op mijn laatste dag hebben we ook nog een film gekeken. Ik dacht dat we een leuke film gingen kijken, maar het bleek een documentaire te zijn over olie. Whoehoe. Maar na een beetje moeite te doen om wakker te blijven was het eindelijk tijd voor de diploma uitreiking. Ik kreeg mijn certificaat van mijn docent van de eerste 4 weken. Hij vertelde dat ‘ie me een erg leuke student vond, die eigenlijk al vanaf het begin in de proficiency klas hoorde. Daarna kreeg ik mijn diploma waarop staat dat ik 5 weken in proficiency heb gezeten, dus dat is ook weer mooi mee genomen. Op de achterkant staat dat proficiency gelijk staat aan niveau C2. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Common_European_Framework_of_Reference_for_Languages ) Staat mooi op m’n CV, maar eigenlijk is het maar raar. M’n Engels was goed vergeleken met anderen, maar C2 is denk ik toch een beetje overdreven.
Verder stond deze week in het teken van (afscheids)feestjes. Op dinsdag ben ik met een paar mensen van school naar Crazy Piano’s geweest. Ik hoorde andere mensen praten over Crazy Piano’s, dus ik zei gelijk dat we daar echt naar toe moesten gaan. Het is namelijk van dezelfde eigenaar als in Scheveningen, dus ik wilde het hier ook wel even bezoeken. Helaas bleek dat dinsdag niet echt een goede avond was, aangezien het niet zo druk was. Maar de muziek was goed, dus toch nog wel een redelijk geslaagde avond gehad.
Op woensdag had ik een soort laatste avond met alle Duitsers. Dave ging op donderdag voor een paar dagen naar New York, dus dit zou de laatste keer zijn dat we met z’n allen waren. Dave had alleen geen tijd om ergens wat te gaan drinken, dus we hebben met z’n allen in zijn appartement gezeten. Omdat ik nog niet echt het idee had dat ik bijna weg zou gaan, voelde het afscheid een beetje vreemd. Maar hierdoor begon het wel wat meer door te dringen helaas.
Donderdag geen (afscheids)feestje, maar gewoon gezellig uit eten met Bart en Susanne. Tijdens het eten nog een paar keer van wat parkeerkunsten kunnen genieten. Er was een vrij kleine parkeerplek voor het restaurantje, waar een vrouw in een veel te grote auto wel dacht te kunnen parkeren. Nee dus. En stoppen nadat je al tegen de andere auto aan zit? Welnee joh, gewoon even doorduwen! Na een tijdje is Bart maar gaan zeggen dat het echt niet ging passen, dus toen gaf ze het maar op. Later probeerden nog een aantal auto’s te parkeren, maar dat was ook niet echt een succes.
Na mijn diploma uitreiking op vrijdag ben ik eerst nog wat gaan lunchen met wat mensen van school. Nog meer afscheid nemen daarna, wat de ene keer wat moeilijker was dan de andere keer. Maar ik heb er wel weer wat logeeradresjes over de hele wereld bij! ‘s Avonds was het dan echt tijd voor feest op Miami Beach. Bart vertrok dat weekend, dus deze avond mochten wij beslissen wat we gingen doen. Na wat indrinken bij Flo zijn we naar Ocean Drive gegaan, waar onze avond eigenlijk al vrij snel wat minder werd. Nadat Susanne en ik terugkwamen van de wc, konden we Flo en Bart nergens meer vinden. Toch maar wat drankjes besteld en toen bleek dat ze buiten stonden en niet meer binnen kwamen. Nou gingen ze maar naar een andere club, maar dat was zo ver weg dat we met de taxi moesten. Dus wij na een tijdje ook maar de taxi gepakt en toen werden we gebeld dat het daar toch niet zo leuk was, dus we gingen naar onze ‘vaste’ club Buck 15. Daar hadden we helemaal geen taxi voor nodig! Snel uitgestapt en naar Buck 15 gelopen, waar de jongens na een kwartier ook aan kwamen zetten. Uiteindelijk nog wel een leuke avond gehad, maar rond 2 uur zijn Susanne en ik naar huis gegaan. De jongens hebben nog een hele lange nacht gehad in andere clubs enzo, maar dat zagen wij niet meer zo zitten. Een redelijk leuke laatste stapavond gehad, maar ik had het liever iets anders gezien.
Op zaterdag was het dan eindelijk zo ver: Pieter in Amerika! Helaas zou hij pas rond half 7 aankomen, dus dat beloofde een lange dag te worden. Het viel op zich mee, hoewel de middag toch wel langzaam ging. Ik ben eerst van hotel veranderd en daarna naar het strand gegaan, waar ik echt niet stil kon blijven liggen. Uiteindelijk bleek dat ik nog te laat naar het vliegveld ben gegaan, want Pieter landde bijna een half uur te vroeg! Als een gek ben ik uiteindelijk naar hem toe gelopen/gerend en daar was ‘ie dan eindelijk. Samen een taxi gepakt naar Miami Beach en toen heb ik ‘m gelijk maar alle toeristische dingen laten zien. Op zondag en maandag hebben we eigenlijk niet veel meer gedaan dan strand, uit eten gaan en souvenirtjes kopen. Gewoon even wennen aan de temperatuur en het tijdverschil..
Dinsdag hebben we de taxi gepakt naar het vliegveld waar we de auto op konden halen. We hadden volgens Arke een Pontiac G6 gehuurd, maar volgens Alamo bleek dat we daarvoor niet genoeg hadden betaald. Nu hebben we een Ford Focus. Op zich prima, maar wel een beetje jammer. Hiermee zijn we gelijk naar de Everglades gegaan. Niet een moeras zoals ik dacht, maar een van de grootste rivieren ter wereld met heel veel gras en wat bomen. En alligators en slangen. Gelukkig hebben we deze niet echt in het wild gespot, alleen maar tijdens shows. We konden ook nog met een baby alligator op de foto, maar aangezien deze af en toe nogal wild was, heb ik gewoon veilig een foto van Pieter gemaakt met baby Snappie. Ik zag mezelf al schrikken en dat ding op de grond gooien, dus dat leek me niet zo’n goed plan. Na de Everglades zijn we doorgereden naar Fort Myers Beach. Weer even naar het strand en ‘s avonds wilden we naar Fort Myers gaan. Helaas bleek dat nogal uitgestorven te zijn, dus toen zijn we maar weer terug naar Fort Myers Beach gegaan. Hier nog wat gegeten en weer terug naar het hotel.
We bleven maar 1 nachtje in Fort Myers Beach, want het was meer een tussenstop richting Clearwater Beach. Daar zijn we nu nog steeds, tot morgenochtend. We hebben helaas iets minder goed weer gehad de afgelopen dagen, maar gelukkig geen regen. Door de bewolking besloten we op woensdag na aankomst maar richting Clearwater te gaan, om een mall te bezoeken. Toen bleek echter dat ze hier iets heel anders verstaan onder een mall dan in Miami. In Miami was het een groot gebouw met heel veel winkels. Hier is het een grote parkeerplaats met wat winkeltjes er om heen. We hebben toch maar wat rondgekeken, maar eigenlijk was het niet zo boeiend. Toen zijn we onwijs boeiend gaan midgetgolfen. Het was echt heel fout, maar daardoor misschien juist wel leuk. Ik dacht eindelijk eens te kunnen winnen van Pieter in iets, maar op het einde verpestte ik het voor mezelf en haalde Pieter me toch in. Helaas! Na het midgetgolfen hebben we een bioscoop gezocht en hebben we Date Night gezien.
Gister hebben we wel lekker op het strand gelegen, iets wat je (momenteel) ten minste niet in Nederland kan doen! ;) Het was nog wel bewolkt, dus Pieter dacht dat ‘ie zich niet in hoefde te smeren. Daar heeft ‘ie inmiddels spijt van, want hij is behoorlijk rood! Gister bleek trouwens ook dat we een tas kwijt zijn geraakt. Waarschijnlijk zijn we ‘m heel stom vergeten in Fort Myers, maar gelukkig zat er niets belangrijks in. Alleen de zonnebrand.. Daar hebben we maar gelijk een nieuwe van gekocht, want Pieter heeft het echt nodig. Vandaag hebben we wel heel verstandig onder een parasol gezeten. Nouja, ik er naast in de zon trouwens. Vanmorgen hebben we nog wel jetski’s gehuurd. Ik moest eerst nog een test maken, omdat ik eigenlijk net te jong was. Met wat gokken en logisch nadenken heb ik ‘m gelukkig net gehaald en mocht ik op mijn eigen jetski. Dat was maar beter ook, want Pieter ging soms veel te hard. Ik was blij dat ik de 46 km/u heb gehaald, dat was echt hard genoeg voor mij. Nog wel een paar flinke klappen gemaakt in de golven, dus het was niet echt de beste activiteit voor m’n rug. Maar het was wel onwijs leuk om mee te maken, ook omdat we weer dolfijnen hebben gespot! We zagen ze woensdagavond al zwemmen, maar nu zagen we ze echt van heel dichtbij. Na een tijdje zwommen ze zelfs onder m’n jetski door!
Morgen gaan we naar Orlando. Maar we stoppen eerst nog vlakbij Tampa, waar we het eerste pretpark gaan bezoeken, Bush Gardens. Daarna dus door naar Olando, waar we tot donderdag blijven. Dan rijden we naar Fort Lauderdale. Daar slapen we 1 nachtje, omdat we op vrijdag naar New York vliegen vanaf Miami!
Foto’s zijn weer te vinden op: http://picasaweb.google.nl/118104399388888673886 .
Sorry voor het lange verhaal!
Ohja.. Uitleg van de titel. In Fort Myers zagen we overal ‘xing ped’ op de weg staan. We snapten maar niet wat het was.. Na een tijdje viel het Pieter op dat het steeds voor een zebrapad was, dus toen bedacht hij dat ‘ped’ waarschijnlijk voor ‘pedestrians’ stond. Maar wat was ‘xing’ dan? Het klonk meer Chinees dan als een Engelse afkorting. Maar toen was het wederom Pieter die bedacht dat het geen ‘x’ maar een kruis was, dus dat het stond voor crossing pedestrians. Logisch of niet?
Sorry voor het lange verhaal!
08 Mei 2010 - 05:31
Angelique:
"Gister hebben we wel lekker op het strand gelegen, iets wat je (momenteel) ten minste niet in Nederland kan doen!"
Ja wrijf het er maar in ja!
haha.. grooot gelijk heb je! Geniet ervan meid!
x -
08 Mei 2010 - 12:04
Tes:
je kan in ieder geval niet zeggen dat de amerikanen geen msn-taal kennen!
Maar het ziet er alweer heerlijk uit op je foto's! Was vast een aparte beleving om afscheid te nemen van de mensen daar, maar wel blij zijn omdat pieter komt. Maar alles komt goed hé;)
Nog 2 weekjes, toch snel gegaan ondanks dat je niet lang weg zou blijven.
Geniet er nog ff van!
x tes -
14 Mei 2010 - 20:03
Liesbeth:
Heb je vorige verhaal in Kreta gelezen en nu ben ik weer thuis. Mooie verhalen, Rianne. En: het zit er bijna op hè? Ik geloof nog een week. Lekker genieten hoor. Groetjes, Liesbeth.